1. Covid-zorg

Het jaar 2020 stond in het teken van de covid-19-crisis. Dit vroeg veel inzet en flexibiliteit van medewerkers. Binnen no-time was er een nieuwe afdeling en ontstonden nieuwe structuren om zowel de covid-zorg als de non-covid zorg op een veilige manier – voor patiënten en medewerkers – te kunnen bieden. Saamhorigheid onderling hield medewerkers op de been. 

2. Dijklander Bouwt

In 2020 is er veel verbouwd in Purmerend: de Acute Zorg Unit, de OK, het Dagcentrum, de centrale hal en het Centrum voor kinderwens. Door deze herinrichting is Purmerend voor medewerkers fijn om te werken en sluit deze nog beter aan bij de behoeften van onze patiënten en bezoekers. Het accent ligt in locatie Purmerend op kortdurend verblijf, efficiënte zorgprocessen en een hoge mate van service. Zo maken we Purmerend klaar voor de toekomst.  

3.  Behalen Qualicor (NIAZ) accreditatie 


Afgelopen jaar heeft het Dijklander Ziekenhuis de ziekenhuisbrede accreditatie van NIAZ gehaald. Daarmee leveren we aantoonbaar goede en veilige patiëntenzorg en beschikken we over een werkcultuur gericht op continue verbetering. 

4. Lancering werkgevers-campagne Door en door Dijklander

Net als alle ziekenhuizen in Nederland hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Om ervoor te zorgen dat we nu én in de toekomst voldoende medewerkers hebben om voor onze patiënten te zorgen, zijn we gestart met een werkgeverscampagne. Lef, nuchterheid en oprechte interesse is waar we ons in onderscheiden en die karaktertrekken zijn vertaald naar onze nieuwe werkgeversbelofte: ‘Door en door Dijklander’. 

5. Reanimatie-animatie

Als eerste ziekenhuis lanceerde het Dijklander in 2020 een animatie over reanimatie. Een voorbeeld dat door velen werd opgevolgd. Door corona werd het onderwerp nog actueler, omdat de intensive care, waar je na een reanimatie terechtkomt, veel in het nieuws was. De video is bedoeld ter aanvulling aan of ter voorbereiding op het persoonlijke gesprek tussen patiënten en behandelaar en om de kennis over reanimeren te verhogen.